Homeoffice korona vírus idején

Jelenleg minden a koronavírus által okozott világjárványról szól, a vállalatok többsége kénytelen volt a munkavállalókat távmunkába küldeni, hiszen a vírus terjedését csak az emberi kontaktok csökkentésével tudjuk lassítani, ez most mindannyiunk közös érdeke.

A covid-19 vírussal való küzdelem támogatásába egyre több IT cég is beszáll, például ingyenessé teszi a távmunkát elősegítő megoldásait.

Ebben a cikkben, ezekből gyűjtöttem össze néhányat.

Cisco

A Cisco több termékét is ingyenesen elérhetővé tette, illetve akik már rendelkeznek ilyen termékekkel, azoknak ebben az időszakban nem kell törődniük a megvásárolt licencek mennyiségével, korlátlan felhasználószámban használhatják.

Ez a lehetőség jelenleg július 1-ig érvényes

Cisco Webex 

A Cisco videókonferencia megoldása, mely ide kattintva regisztráció után elérhető bárki számára.

Cisco AnyConnect Secure Mobility Client

VPN megoldás, mellyel biztonságosan elérhetővé tehető a vállalati hálózat távoli elérése.
Meglévő ügyfeleknél a Cisco tűzfal hardware kapacitásáig korlátlanul használható, ha jelezzük igényünket a Cisco vagy Cisco partnerünk felé.

Új ügyfél esetén lehetőség van virtuális tűzfalak igénylésére, így, ha jelenleg nem használunk Cisco tűzfal és/vagy AnyConnect megoldást, akkor is van lehetőségünk ennek a gyors kiépítésére és használatba vételére.
 Szintén fel kell vennünk a kapcsolatot a Cisco-val vagy egy Cisco partnerrel.

Duo Security

Egy Zero-Trust megoldás, amely segítéségével beazonosítható a felhasználó mielőtt engedélyezzük a hálózatra való belépését. Például ezzel a termékkel megvalósítható az AnyConnect VPN kétfaktoros authentikációja is.

VMware

A covid-19 esemény miatt a VMware 100 felhasználóig bárki számára elérhetővé tette a Horizon nevű VDI termékét.

Ezen termék segítségével, viszonylag gyorsan beállítható, hogy a munkavállaló otthonról elérje a benti számítógépét és tudjon rajta dolgozni.

A Horizon esetében a vállalati PC elérhetővé tehető VPN és VPN nélkül is, továbbá asztali alkalmazásból, de akár egy mobiltelefonról webböngészőben is.

További információ itt: https://www.vmware.com/solutions/business-continuity.html

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük