HPE OneView appliance frissítése

Ebben a cikkben megnézzük, hogyan lehet a HPE OneView appliancet frissíteni. Jelen esetben 5.00.01 verzióra fogom frissíteni 4.20.01.01 verzióról.

Lépések összefoglalva

  • Aktuális verzió ellenőrzése
  • Release notes átnézése
  • Telepítőkészletek beszerzése
  • Snapshot létrehozása az Appliance-ról
  • PreUpgrade csomag futtatása
  • Frissítés

Frissítési idő: 1.5 – 2 óra

Előkészületek

A frissítés megkezdése előtt mindenképp javasolt egy snapshot létrehozása a HPE OneView appliance virtuális gépről, vagy ha az nem áll rendelkezésünkre, akkor mentsük le az appliance által készített saját mentést.

Nézzük meg a release notes, hogy mi változott, van-e előfeltétele a frissítésnek. Itt találod.

Az 5.00.01 verzióba került bele a HPE Primera storage támogatása, így ha ilyennel rendelkezünk, akkor mindenképp javasolt erre a verzióra való frissítés.

A release notes-ban szintén megtaláljuk, hogy minimum a 4.20.01 verzióval kell rendelkeznünk, ahhoz, hogy a 5.00.01 verzióra tudjunk frissíteni.

A relase notes szintén felhívja a figyelmünket, hogy mielőtt a frissítő csomagot elindítanánk, le kell futtatnunk a “HPE_PreUpgrade_4.20_5.00_Z7550-96608.bin” csomagot is.

Ha beszereztük a szükséges telepítő csomagokat a HPE weboldaláról és elkészítettük a snapshotot, akkor kezdődhet a frissítés.

Frissítés menete

Az appliance felületén navigáljunk el a “Settings” menüpontba.
Itt le tudjuk kérdezni az aktuális verziónkat, ha az megfelelő a frissítéshez, azaz jelen esetben 4.20.01 verzióval rendelkezünk, akkor kattintsunk a “Update appliance” feliratra. Itt tudjuk feltölteni a PreUpgrade  és a frissítő csomagot is. Kezdjük a PreUgrade csomaggal.

A preupgrade futása általában 10-15 perc, viszont a relase notes-ben van rá utalás, hogy tovább is tarthat bizonyos esetekben.

Ha ezzel meg vagyunk, akkor jöhet a tényleges frissítés.

A webes felületen nálam 30%-nál megállt és nem nagyon mozdult, konzolon ránézve viszont látszott, hogy dolgozik a háttérben.

A frissítés nagyságrendileg 1 órát vesz igénybe, mely során az appliance többször újra indul.

A frissítés során időnként elérhetetlen lesz a webes felület.

Sikeres frissítés után, ellenőrizzük a verziót.

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük