Operations Manager Application monitoring- 2 .rész

Ebben a részben megnézzük, hogyan tudjuk feltelepíteni a Telegraf agentet egy Windows 2016 szerverre. Majd beállítjuk az azon futó active directory és IIS webszerver monitorozását. Ezen minta alapján később beállítható további szolgáltatások felügyelete is.

Lépjünk be az Operations Managerbe local adminként.
Navigáljunk a Administration -> Configuration -> Application Remote Collector menüpontba.
Itt kattintsunk a Configure Agents gombra (jobb oldalt fent).

Ekkor megjelennek a virtuális gépeink listája.

Jelöljük ki azt a virtuális gépet melyre szeretnénk telepíteni az agentet, majd kattintsunk az install gombra (lefelé mutató nyilas ikon, lásd kép)

Telegraf Agent telepítése

A telepítéshez szükséges egy adminisztrátori jogosultsággal rendelkező felhasználó. Ennek az adatait a megjelenő ablakban tudjuk megadni.

Egy kis idő múlva elkészül a telepítés, majd még egy kis idő múlva megjelennek azon szolgáltatások is melyeket az agent felfedezett.

Felfedezett szolgáltatások

Ezek után be tudjuk állítani a monitoringot a megtalált szolgáltatásokhoz. Továbbá fel tudunk venni egyedi ICMP, UDP, TCP, HTTP alapú ellenőrzéseket is.
Jelöljük ki az egyik virtuális gépünket, majd kattintsunk a “Manage Service” gombra. Majd válasszuk az activedirectory-t.

A megjelenő ablakban adjunk meg egy nevet illetve tegyük aktívra a monitoringot és mentsük el.

Tegyük meg ugyan ezt a többi szolgáltatással is, például az MS IIS-el.

Ha mindent jól csináltunk, akkor néhány tíz perc múlva a szervizek neve mellett meg fog jelenni a képen látható zöld ikon benne egy pipával.

Ha ezek után megkeressük a virtuális gépünket az Operations Managerben, akkor láthatjuk hogy megjelennek az activedirectory komponensei.

További támogatott szolgáltatásokat itt találsz a VMware oldalán.

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük